Onze werkwijze

We nodigen u graag uit

Een vloer moet je zien, voelen en ervaren. Loop op onze vloeren en raak het hout aan, zodat jij ervaart hoe het is om een eikenhouten vloer in huis te hebben. Uiteindelijk bepaalt de vloer voor een belangrijk deel de sfeer in een ruimte.

 

 

Het is dus om daar tijd aan te besteden. Plan een afspraak en bekijk alle vloeren in onze showroom, voel het natuurlijke element en bepaal de gewenste techniek en sortering. Deze kwaliteit zal je zeker verbazen.

Onze werkwijze

Oak House werkt uitsluitend op afspraak omdat wij vinden dat iedere klant recht heeft op voldoende aandacht, tijd en expertise. Elke vloer is uniek en anders. Op basis van jouw wensen, stel jij je eigen vloer samen. Middels een overzichtelijk stappenplan nemen wij je mee in de keuzemogelijkheden over de afwerking, houtsortering, kleur, stopsel en bescherming. Om het makkelijker te maken, laten wij graag voorbeelden zien in de showroom.

Wij geloven dat het leggen van een vloer vakwerk is. Daarom werken we samen met vakmensen die zich het ambacht van het leggen meester hebben gemaakt.

Stap 1

Kies het type

Stap 2

Kies de structuur

Stap 3

Kies de sortering

Stap 4

Kies de kleur

Stap 5

Kies de techniek

Stap 1: Kies het type

Naast een grote selectie van hoogwaardige planken beschikt Oak House ook over een zeer uitgebreid assortiment aan cassettes en patronen. Ga jij voor een visgraatvloer, Hongaarse punt vloer, kasteelvloer of voor een originele plankenvloer?

Stap 2: Kies de structuur

Het bijzondere aan eikenhout is dat het mooier wordt wanneer je het afwerkt. Onze planken kunnen worden geschuurd, licht geborsteld, geborsteld en geschaafd. In de showroom laten we deze opties graag zien. Deze bewerkingen hebben invloed op het totaalplaatje. De vloerdelen worden machinaal behandeld met Osmo harde polyX waxolie en afgewerkt met Osmo topcoating zodat de vloer bestand is tegen het meest intensieve gebruik.  

Stap 3: Kies de sortering

Met de gewenste sortering bedoelen we de hoeveelheid noesten in de plank, kleurschakeringen en spint. De sortering heeft een grote invloed op de uitstraling van de vloer. De hoeveelheid noesten kun je vrij nauwkeurig bepalen bij Oak House. Wil jij een hele strakke vloer? Dat kan! De open noesten in de plank worden vanzelfsprekend gevuld. Dat kan met een stopsel, verkrijgbaar is vier verschillende kleuren. Het aantal noesten of de kleurschakering zegt niets over de kwaliteit.

Stap 4: Kies de kleur

Hout is een natuurproduct, dit beïnvloed te kleur. Om tot de gewenste kleur te komen, wordt er eerst een keuze gemaakt of de vloer wel of niet wordt gerookt. Door het roken van een houten vloer wordt de vloer donkerder van kleur. Vervolgens bepaal je de kleur van de olie en van de stopsels.

Stap 5: Kies de techniek

We adviseren je graag over de juiste techniek van de plank. Ga je voor massief hout? Zoals de naam doet vermoeden bestaat de plank uit één stuk hout. Of kies je voor twee- of drie laags parket? We leggen de voordelen graag uit! Er zijn keuzemogelijkheid om extra behandeling aan de vloer toe te voegen zodat deze helemaal wordt afgestemd op jouw persoonlijke smaak. Je kunt er voor kiezen om je vloer brandwerend te maken of extra te roken. Benieuwd naar alle mogelijkheden? Vraag een adviesgesprek aan. We laten de keuzemogelijkheden graag zien in de showroom.

Wij wensen u veel plezier met het en leefgenot van uw persoonlijke vloer.

 
Wij werken alleen samen met leveranciers die voldoen aan het PEFC Chain of Custody keurmerk. Dit houdt in dat het hout dat gebruikt is voor uw vloer afkomstig is van een duurzame bron.
CE PEFC TUV EPH DIBT